Una dotzena de viles de Mallorca se sumen a la iniciativa de Som Països Catalans Una dotzena de viles de Mallorca se sumen a la iniciativa de Som Països Catalans

Mallorca s’ha sumat amb força i entusiasme a la campanya de Som Països Catalans per omplir el país de mapes de llibres en català durant aquesta setmana, entre el 23 i el 28 d’abril. Aquest dimarts de Sant Jordi, pobles i ciutats com Inca, Manacor, Pollença, Palma, Bunyola, Llucmajor, Porreres i Binissalem participaran de l’activitat omplint una silueta del país de llibres, revistes i diaris en català. El dimecres 24 el mapa de llibres també serà present a la Universitat de les Illes Balears, el diumenge 27 a Santanyí i, finalment, dilluns 28 d’abril es tancarà la setmana amb la instal·lació de mapes dels Països Catalans a Sóller i Vilafranca de Bonany. Encara està per determinar la realització de l’activitat a d’altres localitats, com ara Marratxí i Sineu.

Hi participaran diferents instituts públics de l’illa i alguns col·lectius locals que s’han sumat a la proposta, com Pla de Mallorca en Marxa, i Xítxeros amb Empenta (Manacor).  A més, diverses organitzacions de l’Esquerra Independentista de Mallorca (Endavant, Arran i SEPC) i ERC-Illes han donat també suport a la iniciativa, així com també s’ha rebut els ànims i l’ajuda en difusió d’Enllaçats per la Llengua. Durant el dia de demà, a més, esperem rebre encara més suport des dels moviments socials i polítics de Mallorca.

L’activitat, però, no es limita a la defensa del català a Mallorca, sinó al conjunt de la nació. Per això, durant aquesta setmana també hi haurà mapes de llibres arreu dels Països Catalans, des d’Alacant, Valencià, Baó i Perpinyà fins a Barcelona, Reus o Castelló, entre moltes altres poblacions. Cal recordar que la plataforma Som Països Catalans es presentà públicament i per primera vegada a la vila de Petra (Pla de Mallorca), en un teatre municipal ple de gom a gom que va poder escoltar diferents referents de la música i la glossa en català d’arreu del terrotori.

mallorca