Per un espai comunicatiu propi! Per un espai comunicatiu propi!

La llengua catalana al País Valencià ha tornat a rebre, des d’ahir, un nou colp, que fa que la societat valenciana seguisca sent la receptora de la voluntat d’extermini lingüístic i cultural, mitjançant un pla, premeditat i executat des de fa anys per part del govern espanyol.

Acció Cultural del País Valencià anuncià ahir que tallaria les emissions de Catalunya Ràdio i Catalunya Informació, fet que representa un agressió a la llibertat d’expressió, encaminada a mantenir l’hegemonia lingüística del nacionalisme espanyol, tallant de soca-rel qualsevol espai comunicatiu que li puga fer ombra i que en qüestione hegemonia. Tot plegat contribuix a la voluntat de d’emmudir els Països Catalans, destruir-los eliminant-ne el factor comunicatiu, social, cultural i lingüístic.

La resposta popular i unitària, d’arreu del país als atacs, implica el treball per la creació i finançament de mitjans de comunicació en llengua catalana, que generen una base forta perquè la societat catalana siga crítica i puga interpretar la realitat en la pròpia llengua en el seu marc nacional.

Calen respostes conjuntes davant les agressions que volen aprofundir en la fragmentació del país. La solidaritat arreu dels Països Catalans continua; la lluita a favor dels drets socials, culturals i lingüístics, també. Com deia Fuster, “la llengua no ens la regalarà ningú, l’haurem de guanyar dia a dia”.