Omplim els Països Catalans amb llibres en català! Omplim els Països Catalans amb llibres en català!

Avui, la lluita per la llengua és un fenomen més que demostra la vitalitat dels Països Catalans, malgrat la constant privació dels drets socials —per tant, també, lingüístics— i també la voluntat regionalitzadora del territori. Així, tenint en compte els atacs constants a la llengua catalana, en tots els àmbits, és l’hora de no amagar-se; de normalitzar l’ús del català que minoritzen, i d’aplicar l’aparent redundància de l’ús actiu de la llengua: parlar-la arreu, escriure-la arreu, i llegir-la arreu. L’ús de la llengua pròpia dels Països Catalans és un dret lingüístic, i com a catalans i catalanes no hi hem de renunciar, per tal de reafirmar-nos nacionalment.

Per tot plegat, i més que mai, cada acte que reforci l’ús de la llengua com a element inherent i cohesionador del territori és necessari. Volem uns Països Catalans units pel català de cadascú, amb una educació, uns mitjans de comunicació i una administració en la nostra llengua; cosa que afavoreix la cohesió social i garanteix la construcció d’una comunitat lliure.

mapa11

Així, Som Països Catalans fa una crida a omplir de llibres i publicacions escrites en català el mapa del territori arreu del país. Serà un acte descentralitzat, dut a terme a les universitats, casals i ateneus, escoles, instituts i barris i pobles dels Països Catalans. L’objectiu d’aquesta activitat festiva és conscienciar de la construcció literal i metafòrica dels Països Catalans, des des tots els espais, des de tots els àmbits, des de totes les edats, i per a tothom. A partir d’un llibre o publicació en català de cadascú, omplirem el país de cultura i llibertat en la nostra llengua. I aconseguirem que el dia del llibre esdevingui, als Països Catalans, el dia del llibre en català.

Tots els llibres que unim per a la creació del mapa dels Països Catalans es podran donar a diversos espais i entitats del territori que vetllen per la presència activa i la socialització del català, i que hem proposat des de Som Països Catalans. Es tracta de diverses biblioteques, casals i ateneus i escoles d’arreu del país.

 

 

 

 

ALACANT
ALELLA
ARBÚCIES
BÉTERA
BARCELONA (EIXAMPLE – La Cruïlla)
BARCELONA (GRÀCIA)
BARCELONA (PL. REI)
BARCELONA (POBLENOU)
BARCELONA (RAMBLA)
BARCELONA (SANTS)
BARCELONA (SANT ANDREU)
BARCELONA (UB-ED. HISTÒRIC))
BERGA
BINISSALEM
CAPELLADES
CARDEDEU
CASTELLAR DEL VALLÈS
CORBERA DE LLOBREGAT
ESPLUGUES
GANDIA
GARRIGA, LA
GAVÀ
INCA
LLORET
LLUCMAJOR
MANACOR
MANRESA
MARRATXÍ
MARTORELL
MOLINS
PALMA
PERPINYÀ
POLLENÇA
PORRERES
REUS
RIUDEBITLLES
SABADELL
STA MARIA D’OLÓ
SANT FELIU DE LLOBREGAT
SANT JOAN DESPÍ
SANTANYÍ
SINEU
SÓLLER
TARRAGONA
TARRAGONA – URV
UIB – MALLORCA
VALÈNCIA (BENIMACLET)
VALÈNCIA (CIUTAT VELLA)
VIC
VILAFRANCA DE BONANY