Mapa dels llibres, als Països Catalans defensem el català! Mapa dels llibres, als Països Catalans defensem el català!

Som Països Catalans convoca una acció reivindicativa a favor de la llengua catalana arreu dels Països Catalans, com a tret de sortida de la seva campanya lingüística. Aprofitem el dia del llibre, com a jornada cultural del territori, i la diada del País Valencià (i el 27 d’abril, culminació de la celebració), com a reclams per tal d’activar l’augment de la força popular pel reconeixement de la llengua catalana als Països Catalans.

#MapaLlibresPPCC

Més que mai, cada acte que reforci l’ús de la llengua com a element inherent i cohesionador del territori és necessari. Volem uns Països Catalans units pel català de cadascú, amb una educació, uns mitjans de comunicació i una administració en la nostra llengua; cosa que afavoreix la cohesió social i garanteix la construcció d’una comunitat lliure.

Així, Som Països Catalans fa una crida a omplir de llibres i publicacions escrites en català el mapa del territori arreu del país. Serà un acte descentralitzat, dut a terme a les universitats, casals i ateneus, escoles, instituts i barris i pobles dels Països Catalans. L’objectiu d’aquesta activitat festiva és conscienciar de la construcció literal i metafòrica dels Països Catalans, des des tots els espais, des de tots els àmbits, des de totes les edats, i per a tothom. A partir d’un llibre o publicació en català de cadascú, omplirem el país de cultura i llibertat en la nostra llengua. I aconseguirem que el dia del llibre esdevingui, als Països Catalans, el dia del llibre en català.

Una de les majors, i irrenunciables, eines actives del nostre poble n’és la llengua, mitjançant la qual s’estableixen les relacions quotidianes i diàries al país. És l’eina de socialització i cohesió de la societat catalana, la qual, per pròpia voluntat utilitza, malgrat les imposicions repressores —així com també pintoresques o maternalistes— de l’Estat espanyol i l’Estat francès. No obstant això, és el poble qui, organitzant-se, té tota la capacitat i força per activar tots els actes reivindicatius i subversius a favor de la seva llengua.

El mapa dels llibres dels Països Catalans comença a caminar …

A iniciativa de Som Països Catalans, la setmana del 22 al 28 d’abril, al país hi haurà una mostra més de la fermesa dels catalans i les catalanes en defensa de la llengua i dels Països Catalans. Quan falten menys de 10 dies per materialitzar la iniciativa, ja són més d’una quarantena les localitats que han sol·licitat participar de la recollida de llibres en favor de les biblioteques populars i dels projectes educatius com ara La Bressola i l’escola Arrels. Així, d’Alacant a Arbúcies passant per Manacor, places, carrers i centres educatius assumiran les reivindicacions del manifest impulsades per l’organisme de construcció nacional català nascut a Petra el passat febrer.
De mica en mica anirem donant la llista dels territoris que s’han sumat a la iniciativa, estigueu alerta.
Encara hi sou a temps; podeu participar de la iniciativa enviant un correu a llengua@sompaisoscatalans.cat, i seguir la iniciativa i difondre-la a les xarxes socials (facebook i twitter).

cartell Mapa SOM

A Facebook: Mapa dels llibres, als Països Catalans defensem el català!