20 anys de vacances! 20 anys de vacances!

Enguany fa 20 anys que l’Ovidi va marxar de vacances. Coincidint amb aquest aniversari, s’ha cregut oportú homenatjar-lo amb un any ple d’actes al voltant de la música i la cançó. El contingut d’aquest homenatge es planteja des de diferents àmbits, amb activitats, campanyes i actes de diversos formats i envergadura. Un paper important en la realització d’aquests el tenen els casals i ateneus d’arreu del país, en tant que encarregats d’acollir activitats a partir d’aquesta primavera, contribuint així a dibuixar un mapa ple d’actes al llarg de tot aquest 2015.

Per a la realització d’aquests es compta amb la col·laboració de diversos projectes i persones relacionats amb el món de la música i la cançó, disposades a participar de diferents formats d’acte.

Així, emmarcada en aquesta ‘Festa Ovidi Montllor, 20 anys de vacances’, des de l’organisme de construcció nacional Som Països Catalans i la Xarxa de Casals i Ateneus dels Països Catalans s’ha engegat de manera conjunta una campanya pròpia que, sota el lema ‘O juguem tots o estripem la baralla’, intentarà aglutinar i coordinar totes aquelles activitats que es realitzin en els diferents casals i ateneus d’arreu del país. Aquesta campanya, a banda de les activitats que s’organitzin al llarg i ample del país, també comptarà amb la realització de murals en tots aquells punts on sigui possible que, sota una mateixa imatgeria i lema, contribuiran a dibuixar aquest mapa de record a l’Ovidi. També hi haurà a disposició dels casals de la Xarxa exposicions itinerants.

Finalment, des de la CAL s’ha decidit homenatjar Ovidi Montllor en l’edició del Correllengua d’enguany, arran de la proposta feta en aquest sentit des de la iniciativa conjunta de Som Països Catalans i la Xarxa. És per això que es donarà suport a aquesta activitat i s’hi treballarà de manera conjunta en les ocasions que sigui possible.

A través d’aquesta campanya pròpia, totes dues iniciatives se sumen a la crida a través de la qual en Feliu Ventura convida a participar d’aquesta Festa, tot apel·lant al compromís de l’Ovidi amb el seu poble i amb la seua cultura i llengua, amb els treballadors i la llibertat que el van caracteritzar.

Així, des de Som Països Catalans i la Xarxa de Casals i Ateneus dels Països Catalans convidem tothom a organitzar actes i activitats, del format que sigui, per tal de poder contribuir a fer d’aquesta una gran celebració.

Perquè, O juguem tots o estripem la baralla!

Acte informatiu presentació Festa Ovidi Montllor. 20 anys de vacances.
Espai Vilaweb
Carrer Ferlandina, 43, de Barcelona
Dilluns 23 de febrer a les 19.00h

Participació de Feliu Ventura, impulsor de la Crida a la Festa Ovidi Montllor. 20 anys de vacances.
Representants de la Xarxa de Casals i Ateneus, Som Països Catalans i Coordinadora Associacions per la Llengua

Més informació:

Espai web de la Campanya “Festa Ovidi Montllor, 20 anys de vacances”.

Coordinadora d’Associacions per la Llengua
Xarxa de Casals i Ateneus dels Països Catalans